Aromatouch technique met essentiële oliën van Doterra:

In evenwicht brengen door de Aromatouch technique:

De Aromatouch techniek is een zachte aanraking met heerlijke massageolie en essentiële oliën van Doterra. De 8 essentiële oliën en oliecombinaties leveren goede resultaten bij vierlichaamscondities. Stress, verhoogde toxine, onbalans en autonoom zenuwstelsel. De ontwikkelde speciale massage met deze oliën helpen bij stress, verbeteren van het immuunsysteem, remmen ontstekingen en brengen het autonome zenuwstelsel in balans.

Lees meer: Aromatouch technique met essentiële oliën van Doterra:

Babyconsulent

Wat is een babyconsulent?

De babyconsulent is een gespecialiseerd verpleegkundige en docent Babymassage met specifieke kennis en ervaring in de ouder- en kindzorg. De babyconsulent is er voor ouders met vragen en zorgen over hun baby. De babyconsulent is aangesloten bij babyconsulenten Nederland.

Voor welke baby’s?

Voor baby’s die opgenomen zijn geweest op een couveuse afdeling of op een kinderafdeling, te vroeg geboren baby’s, te kleine baby’s of zieke baby’s. Voor baby’s die op een intensive care neonatologie afdeling hebben gelegen en veel hebben meegemaakt. Voor baby’s die thuis geboren zijn en niet in een ritme komen.

Lees meer: Babyconsulent

Babymassage

De Shantala babymassage komt uit India en is oorspronkelijk een lichaamsmassage voor baby’s die gegeven wordt tijdens de dagelijkse verzorging.

Wat is babymassage:

De babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Het is heerlijk om de massage te ontvangen en leuk om te geven aan uw pasgeboren kindje. U leert om op een andere manier contact te maken met uw baby. Uw baby ontspant en voelt zich veilig bij u waardoor de hechting positief wordt beïnvloed.

Lees meer: Babymassage

Draagdoekconsulent

Wat is een draagdoekconsulent?

Een draagdoekconsulent is opgeleid bij een daarvoor erkende opleiding. Na de opleiding draagdoekconsulent 1, kan ik u de wikkelgekruiste draagwijze, de rekbare doek en de ringsling aanleren. Dit is de basis van het dragen van uw pasgeboren kindje. Ik kan u helpen bij het aanschaffen van een voorgevormde drager of een rugzak.

Wat is hechting?

Hechting is een proces van interactie tussen een kind en een of meer van zijn opvoeders, dat leidt tot een duurzame affectieve relatie. Een baby heeft een natuurlijke aanleg om er voor te zorgen dat zijn behoeften worden vervuld. Het gaat dan om voeding, aandacht, veiligheid en liefde. Een baby wil zijn behoeften vervuld hebben en doet dit door nabijheid te zoeken of door te huilen. Door de nabijheid voelt een baby zich veilig en ontstaat er een band, het kindje raakt gehecht aan zijn ouders en andersom.

Lees meer: Draagdoekconsulent

Dustan Babytaal

Herken de geluiden van uw baby:

Je baby verstaan vanaf dag een? Dat kan. Pricilla Dunstan, een Australische moeder met een fotografisch geheugen voor geluid, heeft ontdekt dat alle baby’s bij de geboorte vijf geluidjes maken met ieder een heel specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje wat dwars zit, darmkrampjes en ongemak, te warm, te koud, vieze luier. Woorden worden veroorzaakt door reflexen van het kindje gecombineerd met geluid en zijn daardoor universeel voor alle baby’s in de eerste maanden van hun leven.

Lees meer: Dustan Babytaal

Kindermassage

Aanraken is een levensbehoefte. Zowel de ander aanraken als aangeraakt worden. Door het aanraken komt het hormoon Oxytocine vrij. Dit hormoon is een tegenhanger van het stresshormoon adrenaline en cortisol en bevordert rust en verbondenheid. Het versterkt ook het onderlinge vertrouwen. Oxytocine bevordert de werking van de hersenen. Hierdoor kunnen kinderen die gemasseerd worden geconcentreerder werken.

Lees meer: Kindermassage

Aangesloten bij: