De Shantala babymassage komt uit India en is oorspronkelijk een lichaamsmassage voor baby’s die gegeven wordt tijdens de dagelijkse verzorging.

Wat is babymassage:

De babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Het is heerlijk om de massage te ontvangen en leuk om te geven aan uw pasgeboren kindje. U leert om op een andere manier contact te maken met uw baby. Uw baby ontspant en voelt zich veilig bij u waardoor de hechting positief wordt beïnvloed.

Waarom geven we babymassage:

Babymassage heeft alleen maar voordelen. Uw kindje ontspant tijdens en na de massage. Daardoor slaapt uw kindje beter en langer. Omdat uw kindje beter slaapt is hij meer uitgerust en huilt hij minder. De spijsvertering verbeterd waardoor de darmkrampjes verminderen. Door de ontspanning wordt de ademhaling langzamer en dieper. Het immuunsysteem wordt versterkt en daardoor heeft uw kindje minder kans op infecties. Door het aanraken wordt de circulatie gestimuleerd en de afvalstoffen beter afgevoerd. Na een heerlijke massage slaapt uw kindje beter, is hij meer ontspannen, huilt hij minder en heeft een beter humeur.

Voor wie is de babymassage bedoeld?

Voor alle ouders met een baby vanaf 6 weken tot 9 maanden oud, die het fijn vinden om babymassage te leren geven aan hun pasgeboren baby. Voor ouders van een te vroeg geboren baby die veel heeft meegemaakt, deze premature baby’s hebben veel in te halen. Voor baby’s die veel huilen want babymassage heeft een goed effect bij huilbaby’s.

Hoe wordt de babymassage gegeven?

De babymassage wordt op de grond gegeven, uw baby ligt voor u op een kussen. Uw baby is bloot zonder luier en de massage wordt gegeven met goede olie. Als ouder is het fijn als u zich ook goed kan ontspannen voor het geven van de massage omdat dit voelbaar is voor uw baby.

Wanneer wordt de babymassage gegeven?

Er zijn meerdere mogelijkheden om de cursus te volgen. Individueel, met een vriendin of in een groepsles. Er wordt aandacht besteed aan het leren van de massage technieken. De individuele lessen zijn bij u thuis of bij uw vriendin thuis. Bij voldoende aanmeldingen zijn er groepslessen mogelijk.

Door wie wordt de cursus gegeven:

De cursus wordt gegeven door een gespecialiseerd kinder- en neonatologie verpleegkundige. Tevens docent babymassage en geregistreerd bij RGDB. Register Gecertificeerd Docent Babymassage. 

Opzet van de cursus:

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1 tot 1 1/2 uur. Iedere les verloopt in een rustige en ontspannen sfeer. Na het uitwisselen van ervaringen wordt de babymassage stapje voor stapje geoefend, waarbij de docente de verschillende technieken laat zien op een babypop.

Wat neemt u mee voor de groepsles?

Twee handdoeken, een zeiltje of celstof matje, schone luiers, voeding voor uw kindje en wat u zelf nodig heeft tijdens de cursus.

Praktische informatie:

Tijdens de les staat de mobiele telefoon uitgeschakeld. Het is voor de rust prettig als u op tijd aanwezig kunt zijn. Als u makkelijk zittende kleding draagt is het prettiger om de massage te kunnen geven.

 

Voor meer informatie en aanmelden

Aangesloten bij: