Babythuiszorg

Wat is babythuiszorg?

Babythuiszorg is speciaal voor prematuur geboren baby`s die uit het ziekenhuis naar huis mogen. Veel ouders ervaren het ontslag uit het ziekenhuis met een kwetsbaar klein kindje als stress vol. Babythuiszorg ondersteund u in de komende periode. Het is hetzelfde als couveuse nazorg die geboden wordt door de kraamzorg en vergoed wordt door de ziektekostenverzekeringen. Hopelijk komt u in aanmerking voor couveuse nazorg. De regels en de vergoedingen daarvoor kunt u navragen bij uw ziektekosten verzekering. Mocht u onvoldoende verzekerd zijn en advies en ondersteuning nodig hebben dan kunt u een beroep doen op Zorg&Zo alleen krijgt u dan geen vergoeding van uw ziektekostenverzekering.

Lees meer: Babythuiszorg

Kinderthuiszorg

Wat is kinderthuiszorg?

Als uw kind thuis verpleegkundige zorg nodig heeft noemen we dit kinderthuiszorg. Uw kind heeft in het ziekenhuis gelegen en mag naar huis met bijvoorbeeld  sondevoeding of met een intraveneuze antibioticakuur. Dan heeft u een kinderverpleegkundige nodig die uw kind de sondevoeding of de medicijnen toe komt dienen. Tegenwoordig mag u als ouders ook veel zelf doen als u kind naar huis mag met verpleegkundige zorg. De kinderverpleegkundige in het ziekenhuis leert u dan de verpleegkundige handelingen die bij uw kind nodig zijn in het ziekenhuis. Dat is soms best spannend en misschien ook best moeilijk. Het voelt voor u als een grote verantwoording. Ik kan u daarmee helpen. Samen kijken we wat uw gezin nodig heeft aan verpleegkundige ondersteuning. Welke verpleegkundige handelingen kunt u zelf uitvoeren, welke kunt u nog zelf leren en bij welke handelingen heeft u een kinderverpleegkundige nodig. Misschien wilt u het soms uit handen geven en misschien soms ook niet. Samen maken we een plan van aanpak naar uw wensen en de mogelijkheden die goed zijn voor uw kind, voor u en voor uw gezin.

Lees meer: Kinderthuiszorg

Palliatieve kinderthuiszorg

Wat is palliatieve kinderthuiszorg?

Kinderpalliatieve zorg omvat het verbeteren van de kwaliteit van leven door het verlichten van fysieke symptomen en door psychosociale, emotionele en spirituele ondersteuning van het kind en gezin.

Medische palliatieve kinderthuiszorg:

Palliatieve kinderthuiszorg begint vanaf de diagnose van een levensbedreigende of levensduur verkortende aandoening en gaat door tot en met de periode van nazorg.

Lees meer: Palliatieve kinderthuiszorg

Aangesloten bij: