Wat is babythuiszorg?

Babythuiszorg is speciaal voor prematuur geboren baby`s die uit het ziekenhuis naar huis mogen. Veel ouders ervaren het ontslag uit het ziekenhuis met een kwetsbaar klein kindje als stress vol. Babythuiszorg ondersteund u in de komende periode. Het is hetzelfde als couveuse nazorg die geboden wordt door de kraamzorg en vergoed wordt door de ziektekostenverzekeringen. Hopelijk komt u in aanmerking voor couveuse nazorg. De regels en de vergoedingen daarvoor kunt u navragen bij uw ziektekosten verzekering. Mocht u onvoldoende verzekerd zijn en advies en ondersteuning nodig hebben dan kunt u een beroep doen op Zorg&Zo alleen krijgt u dan geen vergoeding van uw ziektekostenverzekering.

Welke verpleegkundige zorg kan ik u beiden?

  • Rust, ritme, regelmaat.
  • Begeleiding borstvoeding. 
  • Begeleiding flesvoeding.
  • Babymassage
  • Dragen in een doek
  • Babytaal
  • En wat er nog meer nodig is om rust in het gezin te krijgen.

Plan van aanpak:

Als uw baby naar huis mag dan kan de transferverpleegkundige u bij mij aanmelden. U heeft een verwijzing van de kinderarts nodig met een ingevuld formulier couveuse nazorg.

Thuis:

Fijn dat jullie thuis zijn. Samen maken we een plan van aanpak. Wat kunt u zelf en waar heeft u hulp bij nodig. Misschien kunt u veel zelf doen maar lukt het soms niet door welke oorzaak dan ook. Misschien wilt u het meestal zelf doen maar een enkele keer niet. Daar maken we afspraken over en die leggen we vast. Ik ben altijd bereikbaar voor overleg via de mail, telefoon of What’sApp. Ik wil u graag het gevoel en de geruststelling geven dat u er niet alleen voor staat met uw kwetsbare baby.

Tarieven:

De tarieven voor couveuse nazorg vind u op de website van uw ziektekostenverzekering.

Als voorbeeld van de website van CZ:

Wat krijgt u vergoed?

Couveuse nazorg is de zorg na thuiskomst van een kindje dat minimaal 5 dagen op de couveuseafdeling, of in totaal 8 dagen in het ziekenhuis, heeft gelegen. De hulp bestaat uit noodzakelijke ondersteuning, advisering en het geven van instructies over de verzorging van en de omgang met het kind. Wij vergoeden couveuse nazorg uit een aantal van onze aanvullende verzekeringen.

 Aanvullende verzekering  Vergoeding
 Start  Geen vergoeding
 Basis  12 uur
 Plus  12 uur
 Top  12 uur
 Jongeren  Geen vergoeding
 Gezinnen  12 uur
 50+  Geen vergoeding

 

Voor meer informatie en aanmelden

Aangesloten bij: