top of page
Een klein meisje met voetenmassage  Massage methodologie

Happy Kids Massage methodiek

In de ruim 6 jaar dat de Happy Kids Massage methodiek nu bestaat is hij uitgegroeid tot veel meer dan enkel een massagemethodiek. Het is een methodiek die zich er op richt om het welzijn van kinderen te verbeteren.

Behalve dat er met de verschillende massagegrepen uit de methodiek meerde vormen van massage mogelijk zijn, zowel over de kleding heen als op de blote huid, zijn ook ontspanningsoefeningen, meditatie, mindfulness en inspiratie over natuurlijke ondersteuning op een gezonde opvoeding een vast onderdeel geworden.

Ik ben er van overtuigd dat wanneer kinderen hiermee opgroeien dit niet alleen nu maar ook in de toekomst zowel mentale als lichamelijke klachten kan helpen verminderen of zelfs voorkomen.

Mijn naam is  Corina Elzenaar, uitgeefster van de methodiek, en samen met tientallen HKM trainers zet ik mij er voor in om zowel ouders als professionals (leerkrachten, pedagogische medewerkers, kinderyoga docenten, kindercoaches, masseurs en verpleegkundigen) te inspireren én leren door middel van training hoe ze op een leuk, laagdrempelige, toegankelijke en veilige manier kunnen doen manier de methodiek kunnen inzetten.

 

Samen met Walter van Le Domaine Vert organiseer ik een avontuurlijk ouder/kind retraite in het mooie Frankrijk van 28 april t/m 4 mei 2024. Kijk voor meer informatie over de retraite op www.ledomainevert.com

Wat is 
Happy Kids Massage?

De basis van de HKM methodiek is uiteraard nog steeds massage. De methodiek is ontstaan vanuit ruim 20 jaar ervaring op het gebied van massage, wellness en coaching en is gecombineerd met de basis van  onderlinge kindermassage. Zo is er een unieke vorm van kindermassage ontstaan met eigen massagegrepen en verschillende technieken en manieren om deze toe te passen.
Het verschil met meer traditionele vormen van kindermassage is dat het niet gaat om het manipuleren van de spieren, maar om de kracht van aanraking. Aanraking is een levensbehoefte, we hebben het nodig voor een gezonde en sociale ontwikkeling. Door het op een juiste wijze toepassen van de methodiek draagt het onder andere bij aan:

  • Meer zelfvertrouwen

  • Een betere gezondheid

  • Een betere nachtrust

  • Een betere focus

  • Meer ontspanning

  • Leren grenzen aangeven en elkaars grenzen respecteren

  • Meer lichaamsbesef / tastzin ontwikkeling

  • Socialer gedrag ( wij in plaats van ik )

grepen met roze blauw
Een vader die zijn dochter masseert

Wat maakt Happy Kids Massage anders dan andere kindermassagevormen?

Het unieke van de Happy Kids Massage methodiek is dat we werken met eigen ontwikkelde trainingen/workshops en materialen zoals boeken en kaarten waarin de 21 massagegrepen zijn verwerkt. De boeken en kaarten zijn voornamelijk ontwikkeld voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, maar sinds de komst van het Handboek wordt de methodiek gebruikt voor alle leeftijden. 

Niet alleen gaat het bij de methodiek om de massages zelf, maar ook kennen we onze “eigen” ontspanningsoefeningen en meditaties. Wij werken constant aan verbeteringen. Zo komen er ieder jaar weer nieuwe aanvullingen bij en krijgen materialen en trainingen een up-date in samenwerking met de HKM trainers. 

Persoonlijke begeleiding, ook na afronding van een training, is een belangrijke basis binnen het HKM team. Voor trainers zijn er kant en klare lespakketten om mee te werken is er ook regelmatig persoonlijk contact. Ervaringen kunnen gedeeld worden in speciale groepen en bij alle materialen zit een online inspiratie omgeving met voorbeeldvideo’s en praktische aanvullingen. Nergens anders vind je deze combinatie. Deze online inspiratie omgevingen krijgen jaarlijks een update. Zo blijven we onze methodiek verder verbeteren en professionaliseren en aanpassen aan de veranderende maatschappij.

Doordat er inmiddels trainers vanuit verschillende achtergronden zijn, inspireren en leren we van elkaar. Zo zijn er inmiddels leerkrachten, kindercoaches, pedagogisch medewerkers, masseurs, verpleegkundigen, kinderyoga docenten en baby-spa's betrokken bij het team. 

Voor ouders die extra ondersteuning kunnen gebruiken heb ik het Happy Family programma ontwikkel. Tijdens dit programma ben ik

12 weken hun persoonlijke gezinscoach en zet ik al mijn kennis en ervaring in om meer rust en balans te brengen binnen het gezin.

Wie ben ik

Corina Elzenaar

Een vrouw die een massage geeft aan een klein meisje

Massage is always a good idea!

getekend beestje

Ik kwam in aanraking met HKM doordat ik een paar jaar geleden een Happy kids massage book kocht voor mijn dochter. Het was een groot succes en ik ging Corina volgen via Facebook. Zodoende werd ik steeds nieuwsgieriger over de mogelijkheden van Happy Kids. Afgelopen zomer heb ik haar nieuwe handboek gekocht om thuis toe te passen en ik ben nu online de train de trainers gaan doen. Corina begeleidt je persoonlijk en geeft eerlijke feedback. Je leert door zelf aan de slag te gaan en ondanks dat ik er al mee bekend was, heb ik heel veel bijgeleerd. Het is een mooie aanvulling op mijn werk als pedagogisch medewerker/ kinderyogadocent.

- Lindsy Franssen-Rosielle

Blij met alle informatie en inspiratie die ik tijdens de training heb gekregen. Corina vertelt duidelijk en enthousiast en we hebben veel kunnen oefenen. Fijn dat ik nu een officieel certificaat heb en ik hoop dat de kids dit ook fijn gaan vinden. Het lijkt mij geweldig om de mama's binnen mijn netwerk te kunnen inspireren en ik raad iedereen een workshop Happy Kids Massage bij Corina aan!

- PeuterPassie

Ik volgde de trainerscursus online. Wat een geweldige cursus! Corina legt alles heel duidelijk uit en met een enthousiasme waarin je hoort en ziet dat ze er helemaal vol van is en heel terecht! Wat een geweldige methode die niet alleen fijn is en de kids rustiger en meer verbonden maakt. Je wordt zelf ook ontzettend rustig van ermee bezig te zijn! Er zit ook heel veel fun gehalte in maar dat is aan jullie om zelf te ontdekken! Ik zou zeggen niet twijfelen.

- Gwen Peeters

Corina Elzenaar

Corina Elzenaar geeft massage aan klein meisje

Wie is Corina Elzenaar?

Om de kwaliteit van de trainingen en workshops te waarborgen mogen deze alleen door de Happy Kids Massage trainers worden gegeven. Ook het logo en/of materiaal uit de boeken of kaarten mogen niet zonder toestemming worden gebruikt, gekopieerd of gedupliceerd. Hierop zit copyright (C). Registratie via Jurimark. 

bottom of page